İyi pastırmanın püf noktaları

İyi pastırmanın püf noktaları

Ramazan ayının ve günlük hayatın vazgeçilmezi lezzet patlaması pastırma.

Kayseri yöresinde antrikot ile sırtın birleşim yeri denilen tütünlük pastırma en kaliteli pastırmadır. Tütünlük pastırma ağızda sakız gibi çiğnenmez, ağzınıza attığınızda bu pastırma erir gider.

Pastırma çiğ bir et değildir. En az 3 hafta yaz günü tuzda ve güneşte pişerek olgunlaşır. Yağlı pastırmanın lezzeti ise bambaşkadır.

Kaliteli bir pastırmada asla sinir olmaz! Çemeni çok kalın olmaz. Çemen kalınlığı en fazla 3-4 mm olmalıdır. Kaliteli pastırma canlı ve parlak görünür. Çemeni kuru olan pastırmayı almayın, kuru çemenli pastırmadan uzak durun.

Pastırmanın fiyatı etin fiyatına göre değişir.